• درباره ما
  • تماس با ما
  • تبلیغات
پایگاه تحلیلی خبری نگاه خاوران
جمعه, خرداد 30, 1404
-18 °c
No Result
View All Result
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • استان
  • انتخابات
  • فرهنگ ، هنر و میراث فرهنگی
  • بین الملل
  • پزشکی و سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزشی
  • تماس با ما
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • استان
  • انتخابات
  • فرهنگ ، هنر و میراث فرهنگی
  • بین الملل
  • پزشکی و سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزشی
  • تماس با ما
No Result
View All Result
پایگاه تحلیلی خبری نگاه خاوران
No Result
View All Result
Home استان

کاهش ۳۵ درصدی تولید زرشک با ضربه خشکسالی

مدیر by مدیر
مهر 14, 1403
in استان, اسلایدر, اقتصادی, مهم
0 0
0
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

اکبری، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به وضعیت استان در مورد محصول زرشک اظهار داشت: استان خراسان جنوبی ۹۸ درصد تولید زرشک بی‌دانه کشور را به خود اختصاص داده و حتی در سطح جهان هم جایگاه تولید این محصول در استان منحصر به فرد است.

وی تصریح کرد: تعداد بهره برداران زرشک در استان حدود ۳۸ هزار نفر هستند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه درختچه زرشک در برابر کم آبی و شوری مقاومت خوبی دارد و از جمله محصولات مورد توجه در الگوی کشت استان محسوب می‌شود، یادآور شد: بر اساس آمار سال ۱۴۰۲ سطح زیر کشت زرشک ۲۷ هزار و ۲۲۲ هکتار بوده که بیشتر سطح مذکور به شهرستان‌های قاین، بیرجند، زیرکوه و درمیان اختصاص دارد.

اکبری بیان داشت: در سال جاری پیش بینی می‌شود ۱۱۸ هزار تن محصول زرشک تر از باغات استان برداشت شود.

وی ادامه داد: با توجه به گرمای کم سابقه تابستان امسال این مقدار نسبت به سال گذشته حدود ۳۵ درصد کاهش خواهد داشت.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی در استان تاکنون ۳۳ پروانه بهره برداری بسته بندی زرشک و ۱۰ پروانه بهره برداری فرآوری زرشک صادر شده است.

اکبری اضافه کرد: همچنین برای اخذ تسهیلات نیز متقاضیان این حوزه در اولویت قرار دارند.

وی با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌های ملی و استانی در خصوص محصولات شاخص استان از جمله محصول زرشک نقش زیادی در معرفی این محصولات داشته است، تصریح کرد: امید است از جمله نتایج آن جذب سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی جهت توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری داشته باشد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی افزود: با توجه به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری جهت افزایش ارزش افزوده محصول زرشک و توسعه مشاغل جانبی مرتبط با آن مدیریت صنایع استان در این خصوص اهتمام ویژه دارد لیکن فعالیت بیشتر در این حوزه از ضروریات می‌باشد.

اکبری با اشاره به اینکه از مهر ماه سال ۱۴۰۱ مرکز ترویج و توسعه فناوری عناب و زرشک استان در شهرستان قاین شروع به فعالیت کرده که جهت پیشبرد مباحث علمی و پژوهشی فعالیت دارد، بیان داشت: از جمله فعالیت‌های این مرکز علاوه بر برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای باغداران، پیگیری ثبت جهانی نظام میراثی زرشک بی‌دانه در استان خراسان جنوبی می‌باشد.

وی افزود: در حال حاضر از جمله طرح‌های در حال اجرای مرتبط با محصول زرشک می‌توان به طرح بررسی کیفیت محصول زرشک در استان و راهکارهای ارتقا کیفیت آن و علت دانه سفیدی و ریزش قبل از موعد زرشک و راه‌های کاهش آن اشاره کرد که اجرای آنها مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

Previous Post

Next Post

مدیر

مدیر

Next Post

جدیدترین خبرها

by مدیر
فروردین 19, 1404
0
7

by مدیر
اسفند 22, 1403
0
4

by مدیر
اسفند 11, 1403
0
4

by مدیر
اسفند 11, 1403
0
6

یادداشت ها

دسته بندی ها

  • استان
  • اسلایدر
  • اقتصادی
  • انتخابات
  • بین الملل
  • پزشکی و سلامت
  • حوادث
  • دسته‌بندی نشده
  • سیاسی
  • علم و فناوری
  • فرهنگ ، هنر و میراث فرهنگی
  • مهم
  • هواشناس
  • ورزشی

مهمترین خبرها

فروردین 19, 1404

اسفند 22, 1403

اسفند 11, 1403

اسفند 11, 1403

آخرین اخبار

فروردین 19, 1404

اسفند 22, 1403

اسفند 11, 1403

اسفند 11, 1403


این پایگاه با هدف اطلاع رسانی دقیق و بموقع در سال 1398 راه اندازی گردید

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ است

No Result
View All Result

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In