محمدرضا جمع آورافزود: باکتری پنوموکوک یکی از شایعترین علل عفونت تنفسی و علت اصلی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است، کودکان مبتلا به انواع شدید این بیماری جان خود را از دست میدهند یا به عوارضی مانند فلج دائمی، ناشنوایی و آسیبهای مغزی دچار میشوند.
وی اظهار کرد: واکسیناسیون پنوموکوک نخستین بار از ۲۳ اردیبهشت امسال در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند همزمان با دانشگاههای علوم پزشکی کشور آغاز شد و در سه نوبت شامل دو ماهگی، چهار ماهگی و یک سالگی به نوزاد تزریق میشود.
رییس گروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از زمان آغاز واکسیناسیون پنوموکوک تاکنون ۹ هزار و ۵۰۱ دز واکسن برای حفاظت از ابتلای کودکان به عفونتهای مهاجم باکتریال و تنفسی تزریق شده است.
وی بیان کرد: در این بازه زمانی ۶ هزار و ۵۰ کودک واجد شرایط نوبت اول و سه هزار و ۴۴۹ کودک نوبت دوم واکسن پنوموکوک را دریافت کردهاند.
جمع آور با اشاره به اینکه ماهانه ۲ هزار و ۶۰ کودک در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی واکسن پنوموکوک را دریافت میکنند افزود: باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونتهای مهاجم باکتریال در کودکان محسوب میشود و طیف گستردهای از بیماریها را در آنان ایجاد میکند که واکسیناسیون پنوموکوک بار جهانی این بیماریها را کاهش میدهد.
وی گفت: با واکسیناسیون پنوموکوک که به صورت رایگان در مراکز بهداشتی به کودکان تزریق میشود، از میزان بروز این عفونتها در سنین بالاتر به علت کاهش رویارویی با بیماری کاسته خواهد شد.
رییس گروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه ممکن است این واکسن با تب و درد خفیف همراه باشد یادآور شد: در صورتی که در محل تزریق واکسن، تورم و قرمزی وجود دارد برای کاهش آن یک پارچه سرد، مرطوب و تمیز روی محل تزریق واکسن قرار دهید و در صورت بروز تب، درد یا بیقراری با کارکنان بهداشتی در مرکز جامع سلامت، پایگاه یا خانه بهداشت مشورت کنید.